Hotspots

HOTSPOTS: Warschau

Als hoofdstad van Polen heeft Warschau genoeg leuke tentjes te bieden. Maar soms is het natuurlijk fijner om te weten waar die leuke tentjes nou precies zitten. Of wat typisch hoort bij de Poolse keuken. Of waar je het lekkerste gebak krijgt. Of de gezondste smoothies. Geloof mij, Warschau heeft voor alle wensen een oplossing.

Zelf hebben we voornamelijk gegeten bij plekjes waar voldoende vegan keuze was, glutenvrij een optie was en waar het er vooral knus en gezellig uitzag. Dit was allemaal niet moeilijk te vinden. Glutenvrije en vegan opties zijn er echt in overvloed. Ik zet de leukste hotspots voor je op een rij:

Krowarzywa – Marszalkowska

Als je een vegan-burger fan bent, breng dan zeker even een bezoekje aan dit restaurantje. Heel gezellig is het er niet. Het is een goed voorbeeld van een vegan fast food restaurant. Je geeft door wat je wilt, je krijgt een nummer mee, dat wordt een paar minuten later omgeroepen, je krijgt je eten, eet dit op en vertrekt weer. Maar prima om tussendoor even snel iets te eten. Ze hebben naast burgers ook heerlijke desserts en sapjes. Tip: Neem een brownie mee voor onderweg. Je gaat er geen spijt van krijgen.
Adres: Marszałkowska St. 27/35, Warszawa

Krowarzywa Warschau

BalBar

Dit is het restaurantje dat bij ons appartement om de hoek lag. Het bevindt zich in de wijk Praga. Ook hier at ik een burger en deze was overheerlijk. Met frietjes gemaakt van allemaal verschillende aardappelsoorten en wortel. Het was erg leuk ingericht met allemaal zithoekjes, veel kussens en een beetje industrieel. Er is in de ochtend ook een ontbijtbuffet. Deze heb ik niet uitgeprobeerd maar als het net zo goed zou smaken als de gerechten die wij gehad hebben, moet het wel goed komen.
Adres: Ząbkowska 9, Warszawa

SAM

Lichtelijk hangry, omdat het eettentje wat we eigenlijk wilde bezoeken gesloten bleek te zijn, kwamen we bij SAM terecht. Een soort van sport café onder een groot bedrijvenpand. Niet vegan, niet glutenvrij, maar ze hadden genoeg keuze voor ons beide. Havermout met amandelmelk en allerlei soorten fruit en zaden erin, sapjes, blissballs, toast met avocado, prima ontbijten dus! Het was ook heel leuk ingericht. een hele grote tafel in het midden waar iedereen aan kon zitten, of je nou bij elkaar hoorde of niet.
Adres: Twarda 4, Warszawa

SAM Warschau

Brunet Kafe

De koffie is er heerlijk, de soep idemdito, het personeel is erg behulpzaam en vriendelijk. We hebben een hele tijd met de eigenaar geklets en hij wist ons genoeg te vertellen over Warsaw en vooral waar we op stap moesten gaan. Dit is meer een brasserie dan een restaurant. Maar perfect om even een pauze te nemen tussen al het wandelen door. Doe Salar de groetjes van me, mocht je er heen gaan.
Adres: Miodowa 23, Warszawa

Vege Miastro

De taarten daar zijn fenomenaal. Ja echt! Alles 100% plantaardig en o zo lekker. We ontdekte dit restaurantje pas de laatste dag, vlak voor vertrek. We aten dus snel wat falafel met hummus daar en ik nam een stuk taart mee om op het vliegveld te eten. Ik wilde dat ik die hele taart had meegenomen want nogmaals, fenomenaal!
Adres: Solidarności 60a, Warszawa

Vege Miasto

Mango Vegan Street Food

Helaas hadden we geen tijd om hier wat te eten. We kwamen net van Krowarzywa af waar we een burger en brownie naar binnen hadden geduwd en moesten ons haasten voor de film die we wilde zien. Maar ga hier alsjeblieft eten als je in de buurt bent. Alle gerechten bevatten mango. Hoe geniaal is dat dan?
Adres: ul. Bracka 20, Warszawa

Heb je zelf nog leuke tips om voor restaurantjes in Warschau? Laat ze hieronder achter.

Veel liefs,

Myrthe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s