Recepten

RECEPT: Vegan Eiersalade

Vegan eiersalade, klinkt niet heel logisch. Tofusalade, misschien had ik het zo moeten noemen. Geef het beestje maar een naampje. Één ding weet ik wel, hij is heel erg lekker. Dit gerecht zet ik graag op tafel als omnivoren vrienden komen eten en ik ze wil laten zien hoe makkelijk alles te vervangen is. En natuurlijk ook om te laten zien dat je als veganist niks hoeft te missen. Het is misschien niet het aller gezondste recept op aarde, maar het is klaar in een handomdraai en alle ingrediënten zijn gemakkelijk te krijgen.

IMG_1893
IMG_1895

Ik gebruik in dit recept veganistische mayonaise. Mayonaise bevat van zichzelf vaak ei en melk. Bij de veganistische mayo is dit dus niet het geval. En trust me, het is niet te onderscheiden van andere mayonaise. Ik koop zelf graag de Mayolijn 100% plantaardig van Remia. Deze is namelijk te verkrijgen in supermarkten zoals Plus of Dirk. Lekker handig. Je zou ook kunnen gaan voor Just Mayo of Vegenaise. Trouwens, tegenwoordig verkopen ze bij Smulders (de snackbar op stations) ei-vrije mayo! Wel even vragen aan de medewerker, natuurlijk.

De ingrediënten:

200 g. tofu
3 EL vegan mayonaise
1 stengel bosui
2 EL mosterd
1 EL agave
1 teen knoflook, geperst
1 TL chilipoeder
1 TL peper
sap van een halve citroen
zout naar smaak

instructies
  1. Was de tofu af onder koud water. Wikkel het daarna in een schone keukenhanddoek of theedoek. En duw er een paar keer goed op zodat al het vocht uit de tofu komt. Desnoods leg je er een snijplank op en leg je daar een paar zware kookboeken op.
  2. Snij de bosui in kleine stukjes, doe het in een kom en meng met de overige ingrediënten.
  3. Snij als laatste de tofu in hele kleine stukjes, doe dit als laatste in de kom erbij.
  4. Meng alles goed met elkaar en laat dit minimaal een half uurtje in de koelkast staan. Zo trekt de saus in de tofu en voorkom je dat de tofu naar niks smaakt.

Dien het op met toastjes, stokbrood of eet het lekker zelf op je boterhammen. Doe er eventueel nog wat sla en komkommer bij. Heerlijk!

Eet smakelijk,

Liefs Myrthe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s