About

Processed with VSCO with f2 preset
Hoi, dit ben ik.

Als eerste, welkom! Welkom op mijn blog. Ik vind het oprecht een eer dat je hier komt kijken en wilt lezen over de, soms wat onzinnige, dingen die ik te vertellen heb. Uiteindelijk is dat mijn ultieme doel; Mensen informeren over veganisme. Niet voor mezelf maar voor de dieren. Maar je bent op mijn blog terecht gekomen en met mij zul je het moeten doen. Dus vertel ik graag wat over mezelf. Want ook ik ben maar een mens en praat graag. Over mezelf. Komt dat even goed uit.

Ik ben Myrthe, 26 jaar en woon in Limburg. Hier ben ik geboren en getogen. Tegenwoordig woon ik niet meer in dezelfde stad als mijn familie, maar alsnog in de buurt. Ik werk fulltime als manager van een winkel en woon samen met mijn vriend, twee katten en konijntje Elisabeth in een appartement.

Sinds ik 17 ben, eet ik vegetarisch. Al negen jaar eet ik geen vlees. Het voelde voor mij niet goed meer om dieren te consumeren. Ik ben nooit een vleeseter geweest en at het uit gewoonte. Totdat ik mij realiseerde dat het echt niet oké was voor de dieren die erdoor leidden. Ik ben wel een tijdje van mijn geloof afgevallen en at toen wel vis. Gelukkig is dit ondertussen weer helemaal rechtgetrokken en ben, in sommige ogen, de extreme kant op gegaan. Ik ben vegan geworden. In mijn tijd als vegetariër vond ik veganisme trouwens ook extreem. Geen kaas, geen eieren, lekker lastig allemaal. Maar met en met begon ik in te zien waar eieren nou eigenlijk vandaan komen en hoe koeien hun melk produceren. Dus het was vaarwel eieren en vaarwel zuivel. Behalve kaas. Daar kon ik echt niet van afblijven. Uiteindelijk, met vallen en opstaan, ben ik daar overheen gekomen en ben ik de uitvinders van veganistische kaas tot op heden dankbaar.

Hardlopen is ook zo’n mooi vallen en opstaan verhaal. Soms zelfs letterlijk. Hardlopen in het voorjaar en de zomer vind ik heerlijk. Ik leef voor de zon. In de winter daarentegen doe ik het liefst de hele dag niks. Het is dat ik naar buiten moet om te gaan werken maar voor de rest zie je mij alleen maar met een dekentje op de bank. Terwijl ik in de zomer met gemak vijf kilometer aan één stuk ren. Maar ik heb een doel voor ogen. Ik doe het niet meer alleen voor mezelf. Ik wil het gaan doen om veganisme onder de mensen te brengen. Ik wil laten zien dat je op groenten en fruit makkelijk vijf kilometer kan rennen. Misschien zelfs meer.

We zullen zien wat de toekomst in petto heeft.

Nogmaals bedankt voor je bezoek. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, stuur mij gerust een berichtje via het contact formulier.

Veel liefs, Myrthe

Advertisements